Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rijk eist werk voor langdurig werklozen bij aanbestedingen

De Rijksoverheid gaat dit jaar bij ten minste vijf grote aanbestedingen van de opdrachtnemer verlangen om mensen die langdurig werkloos zijn aan de slag te helpen. Op basis van deze proef zal worden besloten of 'social return' structureel kan worden ingezet bij aanbestedingen door de Rijksoverheid.
Rijk eist werk voor langdurig werklozen bij aanbestedingen

Het gaat om een proef van een jaar met grote contracten op terreinen als facilitair management, catering en beveiliging. Als opdrachtgever zal de Rijksoverheid van bedrijven eisen dat ze langdurig werklozen een arbeidsplaats aanbieden. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid onderzoekt wat de toegevoegde waarde van dit instrument van “social return” is.

Proef
Dat heeft de ministerraad besloten op voorstel van minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en minister Donner en staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Op basis van de proef zal worden besloten dit instrument structureel kan worden ingezet bij aanbestedingen door de Rijksoverheid.

Invulling
Het kabinet stimuleert hiermee werkgevers concreet invulling te geven aan de afspraak van werkgevers en werknemers in het sociaal akkoord van maart 2009 om langdurig werklozen aan de slag te helpen. Het kabinet komt hiermee tegemoet aan wensen van de Tweede Kamer die zijn geuit in een motie en in vragen van bij de algemene politieke beschouwingen.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden. 

Bron: regering.nl/Foto: ANP/Olaf Kraak

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.