Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Regeling voor slachtoffers seksueel misbruik

Slachtoffers van seksueel misbruik in een jeugdzorginstelling of een pleeggezin kunnen vanaf september een aanvraag indienen voor een financiële regeling. De Nederlandse overheid en jeugdzorginstellingen maakten donderdag de inhoud van die regelingen openbaar.
Regeling voor slachtoffers seksueel misbruik
Foto: ANP hoto

De financiële regelingen maken onderdeel uit van een pakket aan hulp en bijstand voor slachtoffers van seksueel misbruik. Dat pakket is er mede gekomen door de uitkomsten in het onderzoek van de commissie-Samson, die de afgelopen jaren onderzoek verrichtte.

Twee regelingen

Er zijn twee regelingen. De ’tijdelijke regeling’ is er voor slachtoffers die ten tijde van het seksueel misbruik in jeugdzorginstellingen of pleeggezinnen minderjarig waren en niemand kunnen of willen aanspreken op de geleden schade. De tweede regeling, ‘het statuut’, is gebaseerd op de mogelijke aansprakelijkheid van de overheid of een jeugdzorginstelling.

Slachtofferhulp

Slachtoffers kunnen bij het indienen van hun aanvraag ondersteuning krijgen van Slachtofferhulp Nederland. Het gaat om slachtoffers in de periode van 1 januari 1945 tot en met 31 december 2012.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.