Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rechter buigt zich over Vogelaarheffing

De rechtbank in Utrecht buigt zich over de Vogelaarheffing. Een groot aantal woningcorporaties die deze niet wil betalen, heeft een zaak aangespannen tegen het Centraal Fonds Volkshuisvesting. Dat int de Vogelaargelden. Volgens de rechtbank gaat het in totaal om tachtig corporaties.
Rechter buigt zich over Vogelaarheffing

Alle woningcorporaties in het land moeten sinds 2008 de Vogelaarheffing, vernoemd naar oud-PvdA-minister Ella Vogelaar, betalen. Jaarlijks gaat het om 75 miljoen euro in totaal. Dat geld wordt vervolgens weer verdeeld onder de vijftig corporaties in de veertig zogeheten Vogelaarwijken, achterstandsbuurten die van het kabinet extra aandacht moeten krijgen.

Ontrechtmatig
De corporaties eisen de heffingen terug die zij over 2008 en/of 2009 hebben betaald. Zij stellen onder meer dat het Centraal Fonds Volkshuisvesting hen onrechtmatig geld ontneemt. Ook zouden de Vogelaargelden naar zaken gaan die weinig met volkshuisvesting te maken hebben, zoals buurtbarbecues. De woningwet zou daar onvoldoende wettelijke grondslag voor bieden.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine. 

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP / foto: Robin Utrecht ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.