Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Re-integratie succes in Leeuwarden en Arnhem

Een proef in Leeuwarden en Arnhem om mensen in achterstandswijken weer aan het werk te krijgen, is succesvol. Dat meldden de gemeenten woensdag. Het was een proef op verzoek van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Re-integratie succes in Leeuwarden en Arnhem

In Arnhem zijn dertien ‘participatiecoaches’ ingezet om mensen in achterstandswijken weer aan te zetten tot maatschappelijke participatie en werk. De coaches helpen wijkbewoners bij het verkennen en vergroten van hun eigen mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Sinds augustus 2008 begeleidden zij tot nu toe 472 wijkbewoners. Een kwart van hen heeft een baan van minstens 16 uur gevonden of is een opleiding gaan volgen.

Hulpverlener
Leeuwarden koos voor de aanpak van één hulpverlener per gezin. Bovendien werd duizend huishoudens gevraagd hoe de gemeente hen precies kan bijstaan. Het gevolg is dat meer inwoners vrijwilligerswerk doen, zich laten scholen en hun financiële situatie weer op orde hebben.
Arnhem en Leeuwarden gaan beide door met de projecten. De proef van het ministerie moest verschillende manieren om mensen aan het werk te krijgen in kaart brengen.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: ANP/Foto: ANP/Robin Utrecht

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.