Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Raad van toezicht Aveleijn overweegt vertrek

De raad van toezicht van de Twentse gehandicaptenorganisatie Aveleijn zal haar eigen vertrek overwegen na het vinden van een opvolger voor de onlangs afgetreden bestuurder Johan van Praet. De verslechterde verhouding met de ondernemingsraad (OR) is een belangrijke reden voor de overweging op te stappen. Dat meldt voorzitter Netty van den Nieuwboer op de website Zorgvisie.
Raad van toezicht Aveleijn overweegt vertrek

De raad van toezicht heeft een kandidaat gevonden die gewezen bestuurder Van Praet zou kunnen vervangen in het Twentse Borne. Die procedure loopt, laat voorzitter aan de website weten. De ondernemingsraad (OR) en Raad van Toezicht (RvT) hadden eerder grote onenigheid over de kandidaat die Van Praet moet opvolgen.

Bonus
Oud-bestuurder Johan van Praet kwam in opspraak door de renteloze hypothecaire lening van een half miljoen euro die hem was toegekend als bonus. Na kamervragen en berichten in de media werdt deze lening ingetrokken door de raad van toezicht.

Afkoopsom
‘Oorspronkelijk was Van Praet niet eens met dit besluit, later heeft hij zich ziek gemeld. Daarna is besloten dat hij de organisatie moest verlaten’, aldus Van Nieuwenboer. De voorzitter laat op de website ook weten het vertrek ‘zeer te betreuren’, en dat Van Praet een goed bestuurder is. De oud-bestuurder eiste nog wel 75.000 euro als afkoopsom voor de ontbinding van zijn contract.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: Zorgvisie/ANP

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.