Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Psychiater BORA mag geen cliënten meer aannemen

Psychiatriepraktijk BORA in Berkel en Rodenrijs mag geen enkele nieuwe cliënt meer aannemen. Dat maakte minister Edith Schippers (Volksgezondheid) vrijdag bekend in een zogeheten 'aanwijzing'. Volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) is de zorg daar namelijk onverantwoord. Als dat niet binnen 4 weken verbetert, riskeert de praktijk een boete.
Psychiater BORA mag geen cliënten meer aannemen
Foto: ANP/Roos Koole

De IGZ vindt dat er in de praktijk voor psychiatrie en psychotherapie te weinig goede dossiers, behandelplannen en actuele medicatieoverzichten zijn. Ook is er geen klachtenregeling beschikbaar, die wel wettelijk verplicht is. Bovendien is er te weinig aantoonbare bestuurlijke verantwoordelijkheid, concludeerde de inspectie.

Ondermaats
De eigenaresse van de praktijk heeft toegegeven dat de zorg ondermaats is. Ze wil graag doorgaan met de praktijk, het liefst met een nieuwe naam, nieuw logo en team. Eén van de artsen is inmiddels al vertrokken.

Dossiers
De praktijk was al eerder dit jaar door de IGZ op haar vingers getikt, maar zorgde toen niet voor verbetering. Nu moet de organisatie binnen 4 weken een flink aantal dossiers en andere documenten op orde hebben. Ook moet expliciet in de klachtenfolder komen te staan dat cliënten het recht hebben om hun klacht rechtstreeks aan de klachtencommissie voor te leggen. Pas als dat allemaal geregeld is, mag BORA weer verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.