Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Protest tegen bezuiniging op voorzieningen lage inkomens

Meer dan duizend mensen zijn zaterdag in de Brabanthallen in Den Bosch bijeen gekomen voor een protestmanifestatie tegen bezuinigingen op voorzieningen voor mensen met een arbeidshandicap.
Protest tegen bezuiniging op voorzieningen lage inkomens

‘Als het aan dit kabinet ligt, worden 30.000 tot 60.000 banen in de sociale werkvoorziening geschrapt’, hield SP Leider Emile Roemer de protesterende menigte voor. ‘Dit kabinet pakt de bijstandsmoeder en alle mensen met lage inkomens door het sociale minimum met tweeduizend euro te verlagen. Over mijn lijk, ik pas daarvoor.’ Roemer noemde de bijeenkomst ‘een eerste waarschuwing’ voor het kabinet.

Niet sociaal
De manifestatie, onder de titel: ‘Armoede werkt niet’, is een initiatief van de SP, dat gesteund wordt door de PvdA. Zij vinden de miljardenbezuiniging van het kabinet ondoordacht en niet sociaal. Volgens de twee partijen ontneemt het kabinet op deze manier tienduizenden mensen met een arbeidsbeperking hun baan, bestaan en waardigheid.

Vuist
‘Gisteren was er de schreeuw om cultuur en de staking van de postbodes. Vandaag maken we hier een vuist en morgen zullen we met zijn allen laten zien dat wij dit niet willen en niet pikken’, zei Roemer. Hij eiste dat het kabinet snel stopt met ‘de laffe aanval op banen en inkomens van gewone mensen, op ons cultureel erfgoed en op onze jongeren.’

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg + Welzijn op Twitter >>

Bron: ANP/Foto: ANP Marcel Antonisse

1 REACTIE

  1. Roemer moet Rutte dwingen zodat bedrijven mensen met een handicap verplaicht in dienst te nemen ,,, 2 a 3 % op de valide werknemers ,,,
    een werkgever die dat niet wil moet daar een prijs voor betalen ,,,, ze hebben anders veel oud werknemers naar de sociale werkplaats gestuurt ,,,, omdat men iets mankeerde ,,,
    als de VVD hervormingen wil ,,, begin dan eerst daar ,,,

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.