Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Projectontwikkelaar goede invloed in Vogelaarwijk

Als projectontwikkelaars en corporaties in vertrouwen samenwerken, verloopt de herstructurering van oude woonwijken vaak beter. Dat is een van de uitkomsten van het onderzoek 'Zij maakt het verschil', dat is uitgevoerd door de Praktijkleerstoel Gebiedsontwikkeling en MOVe van de Technische Universiteit Delft.
Projectontwikkelaar goede invloed in Vogelaarwijk

Bij veel projecten blijkt de samenwerking te leiden tot risicoreductie voor beide partijen. Ook de marketing van vooral duurdere woningen is beter als projectontwikkelaars en woningcorporaties samenwerken. ‘Wat vooral belangrijk is bij samenwerking zijn de menselijke inspanningen en het vertrouwen in elkaars plannen,’ aldus onderzoeker Ferdows Kazemi.

Kansen en knelpunten
In het onderzoek zijn twaalf herstructureringsprojecten uitgebreid onderzocht, onder andere in Amsterdam, Utrecht, Maastricht, Arnhem en IJmuiden. Het onderzoek richt zich op knelpunten en kansen van de samenwerking in projecten.

Doelen
Volgens de onderzoekers geeft het onderzoek inzicht in de doelen die voor samenwerkende partijen van belang zijn. In het kader van dit onderzoek is ook een inventarisatie gemaakt van 62 herstructureringsprojecten, die projectontwikkelaars en woningcorporaties hebben gerealiseerd.

Toegevoegde waarde
Kazemi, een van de onderzoekers: ‘Het blijkt dat de toegevoegde waarde van de samenwerking sterk van de situatie afhankelijk is. Door bewust voor specifieke partners te kiezen bij een langdurig herstructureringsproject, krijgen projecten meer toegevoegde waarde.’ Belangrijk is volgens Kazemi ook dat verwachtingen expliciet worden gemaakt door de partners.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: foto: ANP Koen van Weel

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.