Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

‘Projecten met straat- en gezinscoaches mislukt’

Nederland telt 22 zogenaamde Marokkanen-gemeenten: steden die problemen hebben met Marokkaanse jongeren. In de afgelopen vier jaar ontvingen ze in totaal 32 miljoen euro, maar wat is er met dat geld gebeurd? Het project is mislukt, concluderen deskundigen.
'Projecten met straat- en gezinscoaches mislukt'

Waarom is er een speciaal project voor Marokkanen opgezet? Hoe heeft het kunnen mislukken? De gemeente Helmond ontving de afgelopen jaren tonnen aan subsidie en pompte dat in een project voor gezinscoaches. Buurtbewoners plaatsen vraagtekens bij het project, want de Marokkaanse gezinscoach zou ze helpen met het kwijtschelden van boetes en proces-verbalen.

EenVandaag spreekt hierover met Forum-directeur Sadik Harchaoui en met Joanne van der Leun, hoogleraar criminologie van de Universiteit Leiden.

Bekijk hier de aflevering van EenVandaag van woensdag 30 maart:

sitestat

Bron: EenVandaag

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Interessant om te lezen hoe dit mislukkingen ter discussie worden gesteld, terwijl de oorzaken van het gedrag van de Marokkaanse jongeren onderbelicht blijven. Dit is in mijn ogen een heel belangrijk aandachtspunt.
    Marco Kranenburg
    Marokkanenbrug.com

  3. Laat ieder de warmte voelen van het helpen van anderen, blijf je vanzelf wel op het juiste pad, let wel, juist is voor iedereen anders maar geeft je het gevoel er toe te doen in deze complexe maatschappij. Groetjes Lineke Steenhuis, wijkverpleegkundige en founder Wensstichting De Oppepper, waar ieder WELKOM is!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.