Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Problemen met Goudse jongeren duren nog jaren’

Het gaat nog jaren duren voordat de problemen in de Goudse wijk Oosterwei zijn opgelost. Moeilijkheid blijft de concentratie van probleemjongeren in de wijk, en ouders die hun kinderen niet aanpakken.
'Problemen met Goudse jongeren duren nog jaren'

Dat bleek woensdagavond tijdens een ingelaste raadsvergadering naar aanleiding van nieuwe incidenten met Marokkaans-Nederlandse kinderen. Zij verstierden zaterdag een buurtfeest in Oosterwei door te gooien met bloembollen en het besmeuren van een glijbaan met chocolademelk. Gouda staat bekend om de problematiek met deze jongeren tussen de 8 en 15 jaar.

Beu
Alle Goudse fracties zijn de aanhoudende overlast van deze jongeren beu. De partijen benadrukten dat dit niet meer mag voorkomen. Burgemeester Wim Cornelis voorspelde echter dat er nog wel vaker incidenten zullen voorkomen, dat de raad dan weer in een extra vergadering bijeenkomt en dat alle partijen dan weer roepen dat dit nooit meer mag gebeuren.

Gezinsmanagers
Afgelopen jaren zijn tal van maatregelen genomen. Zo zijn er straatcoaches ingezet, buurtpreventieprojecten opgestart en gezinsmanagers aangesteld. Ook is een veiligheidshuis geopend voor beter overleg tussen de betrokken partijen. De maatregelen hebben geleid tot meer veiligheid, zo blijkt uit cijfers, maar niet direct tot een betere situatie in een wijk als Oosterwei.

Gebiedsverbod
De Goudse gemeenteraad heeft nu de hoop gevestigd op de maatregel die minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie aankondigde. Hij wil een verruiming van de gebiedsverboden voor jongeren. Cornelis: ‘Maar of zo’n verbod ook van toepassing kan zijn op jongeren onder de 12 jaar…’

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine. 

 

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/foto: Toussaint Kluiters

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.