Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Prinses Máxima reikt Appeltjes van Oranje uit

De Appeltjes van Oranje zijn uitgereikt. Drie initiatieven die met kunst mensen bij elkaar brengen, ontvingen gisteren een bronzen beeldje en een geldprijs uit handen van Prinses Máxima. De winnaars zijn: Shake it! Academy, Zoet & Zout en Jong geleerd, jong gebleven.
Prinses Máxima reikt Appeltjes van Oranje uit

Prinses Maxima reikte dinsdag op Paleis Noordeinde in Den Haag de Appeltjes van Oranje 2011 uit. Dit is de jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds voor bijzondere, innovatieve of succesvolle projecten op sociaal gebied. De winnaars dit jaar:

Shake It! Academy, Whaa, projectbureau voor diversiteit, Nijmegen
De Shake It! Academy verzorgt dans-, capoeira- en theatercursussen voor jongeren. Doel is veel culturen bijeen te brengen en als groep aan elkaar te koppelen. Zo worden wederzijds begrip en integratie bevorderd. Jaarlijks bereikt Whaa met de Shake It! Academy circa 200 actieve jongeren tussen de 6 en 25 jaar.

Zoet & Zout, Stichting ZID, Amsterdam
Zoet & Zout nodigde alle wijkbewoners uit om herinneringen aan eten, feesten en culinaire tradities uit te wisselen. De workshops in Amsterdam Nieuw West resulteerden in een levendige voorstelling vol verhalen, dans, muziek én eten. Bewoners maken kennis met elkaars keuken en cultuur, en vooral elkaar.

Jong geleerd, jong gebleven, Woonzorgcentrum Oosterparkheem en Jeugdcircus Santelli, Groningen
‘Jong geleerd, jong gebleven’ brengt kinderen tussen 6 en 12 jaar samen met ouderen in Woonzorgcentrum Oosterparkheem in Groningen. Ontmoeting en plezier staan voorop in de workshops. Een circusdocent van Jeugdcircus Santelli begeleidt ze. De serie workshops sluiten ze af met een optreden in een échte circustent, waar wijkbewoners de acts kunnen bekijken.

Links: Winnaars Appeltjes van Oranje 2011 bekend en Oranje Fonds, Genomineerden en winnaars 2011

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

 

Bron: Foto: Robin Utrecht/ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.