Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Prijs bevordering zelfstandigheid gehandicapten

Voor het bevorderen van zelfstandig functioneren van mensen met een handicap of chronische ziekte in Nederland is de Theo Zwetslootprijs in het leven geroepen. Begin november 2009 wordt de prijs uitgeloofd. De inschrijving is geopend.
Prijs bevordering zelfstandigheid gehandicapten

De tweejaarlijkse prijsuitreiking vindt in principe plaats op 19 oktober, Theo’s sterfdag. Zwetsloot was een voorvechter van het zelfstandig functioneren van mensen met een lichamelijke beperking. De winnaar van de award ontvangt een penning en 10.000 euro, te besteden in lijn met de initiatieven op het gebied van zelfstandig en maatschappelijk functioneren van chronisch zieken en gehandicapten.

Tweejaarlijks
De Theo Zwetsloot Award is een initiatief van de Theo Zwetsloot Stichting en wordt sinds 2005 tweejaarlijks onder auspiciën van de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland uitgeloofd.

In 2007 ontving Dick Cochius de vijfde Theo Zwetsloot Award. Hanneke Douw-Faut, Agnes van Wijnen, Conny Bellemakers en Monique Schieman gingen hem voor. Iedereen die iemand kent die een bijzondere bijdrage levert aan de zelfstandigheid van mensen met een handicap of chronische ziekte, kan hem of haar voordragen.

Oorspronkelijk
Wie in aanmerking wil komen moet een bijzondere bijdrage aan zelfstandigheid en maatschappelijk functioneren van mensen met een handicap of chronische ziekte in Nederland. Hij of zij heeft zelf een handicap of chronische ziekte, is vrijwilliger en/of professional en is – net als Theo Zwetsloot – creatief, oorspronkelijk en strijdbaar.

Procedure
De Theo Zwetsloot Stichting en de CG-Raad kiezen uit alle voordrachten vijf genomineerden. Vervolgens kiest de jury (Lydia la Rivière-Zijdel, Fini de Paauw en Paul Zwetsloot) de Award-winnaar en maakt hem of haar tijdens de uitreiking begin november bekend. Genomineerden en hun voordragers ontvangen uiterlijk 30 september 2009 bericht. Voor meer informatie en het aanmeldformulier zie www.cg-raad.nl/theozwetsloot. Heeft u geen toegang tot Internet, bel dan 030-2916600.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.