Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Positieve psychologie biedt kansen

In Nederland is naar schatting 22 procent van de werkende bevolking mentaal vermoeid en 10 procent is zelfs uitgeput. Volgens het Trimbos-instituut is er alle aanleiding te kijken naar de mentale weerbaarheid in Nederland.
Positieve psychologie biedt kansen

 

Positieve psychologie kan een belangrijke bijdrage leveren aan de mentale weerbaarheid van mensen. Dat zeggen Jan Walburg, directeur van het Trimbos-instituut en Jos de Beer van GGZ Nederland op de Kennisdag “Het mentale vermogen van Nederland”, die vandaag in Amsterdam wordt gehouden.

Welbevinden
Positieve psychologie gaat ervan uit dat een goede mentale conditie een voorwaarde is voor het welbevinden. Mensen kunnen hun mentale conditie actief verbeteren. Veel instrumenten die in de positieve psychologie worden toegepast zijn bewezen effectief.

Netwerk
Positieve psychologie is niet alleen domein van de geestelijke gezondheidszorg, maar van het hele netwerk van maatschappelijke partijen die zich bezighouden met zorg en welzijn. De rol en de mogelijkheden van positieve psychologie staan centraal op het congres: “Het mentaal vermogen van Nederland”.

Boek
Tijdens het congres worden vragen behandeld zoals: Wat kan positieve psychologie betekenen voor de ggz en voor andere maatschappelijke domeinen zoals arbeid, onderwijs, justitiële instellingen of de buurt? En wat betekent het voor verschillende doelgroepen zoals ouderen en jongeren? Ook wordt het boek ‘Mentaal vermogen, investeren in geluk’ van Jan Walburg, directeur van het Trimbos-instituut, gepresenteerd.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief.
Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.