Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Politiechef Gouda vreest bezuinigingen op jongerenwerk

De politie in Gouda waarschuwt voor 'Franse toestanden' mocht de bezuinigingsdrift in Den Haag gezinscoaches, jongeren- en straathoekwerkers treffen. De Goudse districtschef Paul van Musscher zegt in de Volkskrant dat alleen repressie averechts zal uitpakken.
Politiechef Gouda vreest bezuinigingen op jongerenwerk

De inzet van gezinscoaches, straathoekwerkers en jongerenwerkers werkt, stelt Van Musscher in het dagblad. Als de investering in preventie en begeleiding van jonge criminelen afneemt, vreest de districtshef voor gettoachtige wijken ‘waar de politie alleen nog met geweld naar binnen kan.’

Repressie
Veiligheidsbeleid dat primair gestoeld is op repressie, zal volgens Van Musscher averechts uitpakken. ‘Als je alleen repressie loslaat op mensen, krijg je die terug. Ik moet er niet aan denken dat mijn mensen met kogelwerende vesten aan en helmen op de wijk in moeten om iemand mee te nemen naar het bureau.’ Volgens de districtschef kijken de Fransen met bewondering naar het Goudse model.

Veelplegers
Gouda telt een aantal jonge criminelen van Marokkaanse origine met een hoog recidivecijfer. Van Musscher wil hen perspectief bieden in combinatie met een ‘vrij harde persoonsgerichte aanpak, het van de troon stoten van gasten die zich untouchable wanen.’ Deze persoonsgerichte aanpak van veelplegers werpt vruchten af, zegt hij.

Lees ook:

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter >>

Bron: de Volkskrant

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.