Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Politie vreest overlast psychotische zwervers

Er komt meer overlast in de steden door de eigen bijdrage voor zware psychiatrische patiënten en de bezuinigingen in de geestelijke gezondheidszorg. Dat stelt Hans Slijpen van de landelijke ggz-expertgroep van de politie, zaterdag in de Volkskrant.
Politie vreest overlast psychotische zwervers

Die maatregelen leiden ertoe dat meer verslaafden, zwervers en psychotische mensen op straat komen, vreest Slijpen. Deze mensen hebben toch al weinig geld en motivatie en zijn vaak zorgmijders. Slijpen wijst erop dat de overlast de afgelopen jaren in de grote steden juist is teruggedrongen.

Crisis

Volgens de expertgroep, waarin Nederlandse politiekorpsen zitten, zullen mensen die niet behandeld worden sneller in een crisis raken. ‘Patiënten kunnen heel gevaarlijk worden in zo’n crisis’, zegt Slijpen.

Voorspellen
Eerder al uitte de PvdA kritiek op de eigen bijdrage. Ook instellingen in de geestelijke gezondheidszorg, zoals de Vereniging voor Psychiatrie en GGZ Nederland maken zich er zorgen over. De Rotterdamse instelling voor geestelijke gezondheidszorg Bouman GGZ voorspelt dat ongeveer duizend psychiatrische patiënten volgend jaar in Rotterdam en omstreken op straat belanden door de bezuinigingen.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.