Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Podcast Kippenvel: ‘Een knuffel, dat was haar manier van communiceren’

Kippenvel
Kinderen die sociaal werker Samira Fdani helpt, zien haar als zus of tante. Ze voelen zich thuis bij haar. In onze podcastserie Kippenvel vertelt zij op inspirerende wijze over haar manier van werken.
Podcast Kippenvel

In Kippenvel interviewt journalist Maarten Dallinga zorg- en hulpverleners over een kippenvelmoment in hun carrière. Luister naar aflevering 13 via je favoriete podcastapp, zoals Apple Podcasts of Spotify.

Luisteren biedt de beste ervaring. Toch liever lezen? We hebben het interview voor je samengevat:

Luisteren biedt de beste ervaring. Toch liever lezen? We hebben het interview voor je samengevat:

Samira Fdani (43): ‘Ik werk voor Wijkz in de Haagse wijk Rustenburg en Oostbroek en ben actief op het gebied van preventie. Zo kwam ik in contact met een meisje van een jaar of tien. Ze was in het begin wat verlegen, maar eigenlijk altijd vrolijk. Haar ouders waren niet meer samen, maar ze vertelde heel liefdevol over hen.

Vader overleden

Toen de vakantie was aangebroken, zouden we met de kinderen uit de wijk allerlei activiteiten ondernemen. Maar plots had zij geen zin meer om mee te doen. Dat verbaasde mij, het was niets voor haar. Van de moeder hoorde ik toen dat haar vader onverwachts was overleden. Het meisje was er heel verdrietig om, het greep haar erg aan.

Weinig contact

Ik schatte in dat afleiding toch wel goed voor haar zou zijn en nam haar mee naar een rapsessie van een bekende rapper in het Zuiderpark, vlakbij. Ze maakte weinig contact met mij, maar achteraf hoorde ik van de moeder dat het haar goed had gedaan. En weken later hoorde ik via een collega dat zij tegen haar had gezegd: “Samira is er echt voor mij geweest.”

O, dacht ik, wat heb ik dan precies gedaan? Ze zei toen ook dat ik als een soort tante was, een zus, bij wie ze haar verhaal kwijtkon. Ik vond het heel bijzonder om te horen. Later gaf ze mij een knuffel, dat was haar manier van communiceren.

Jezelf zijn

Dat een kind zich thuis voelt bij mij, dat is wat je wilt. Hoe mij dat lukt? Ik ben vooral mezelf en probeer een sfeertje te creëren, met thee, limonade, dat het een beetje gezellig is. Inmiddels is het meisje 14 en we hebben nog altijd contact met elkaar. En gelukkig gaat het goed. Zo zijn er veel meer kippenvelmomenten. Ik zou niet zonder kunnen. Door die kippenvelmomenten besef je hoe belangrijk je voor kinderen of gezinnen bent.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.