Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pleegzorg Nederland positief over animo pleegouders

Zo’n 350 belangstellenden hebben een pleeggezin bezocht tijdens de actie ‘Ontdek je pleegouder in de buurt’. Geen heel groot bezoekersaantal, vindt pleegzorg Nederland, maar kwalitatief wel een goed resultaat: een aanzienlijk deel wil pleegouder worden.
Pleegzorg Nederland positief over animo pleegouders

Zaterdag  stelden 100 pleeghouders zich beschikbaar om vragen te beantwoorden over pleegzorg. Vragen als: ‘Wat betekent het voor je eigen kinderen als je pleegouder wordt?’ en ‘Moet je speciale talenten hebben als pleegouders, zou ik dat wel kunnen?’ werden thuis bij de pleegouders besproken. ‘De bezoekers waren zeer serieus belangstellend, er zijn heel goede, inhoudelijke gesprekken gevoerd’, aldus Pleegzorg Nederland.

Traject
De verwachting is dat een aanzienlijk deel van de bezoekers op korte termijn het traject van voorbereiding en screening voor aspirant pleegouders ingaat, laat de organisatie weten. ‘Deze actie heeft dus meegeholpen om mensen die overwegen om pleegouder te worden op een persoonlijke manier te informeren over pleegzorg in de praktijk.’ Want pleegzorg is volgens de organisatie nog steeds is een relatief onbekend begrip en er bestaat ook verwarring met adoptie.

Ieder jaar vangen ongeveer 14.500 pleeggezinnen meer dan 20.000 kinderen voor korte of langere tijd op. Deze kinderen kunnen om uiteenlopende redenen niet meer bij hun eigen ouders wonen en ook niet in hun eigen directe omgeving terecht.

Bron: Pleegzorg Nederland

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.