Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pleegouders voor pubers tekort

Dat er een tekort is aan pleegouders in Nederland is al langer bekend, maar Pleegzorg Nederland is nu specifiek op zoek naar pleegouders voor pubers.
Pleegouders voor pubers tekort

Onder het motto Help jij een pleegkind de pubertijd door? is de organisatie een campagne begonnen om pleegouders te werven voor kinderen van 10 jaar en ouder. Deze campagne is onderdeel van een in 2011 gestarte campagne, Ontdek de pleegouder in jezelf. Afgelopen jaar hebben 16.200 belangstellenden een informatiepakket over pleegzorg aangevraagd. Dat is drie maal zo veel als het jaar ervoor.

Gebruik verdubbeld
Jaarlijks wonen 20.500 kinderen voor kortere of langere tijd bij pleegouders. Een derde van deze kinderen is 10 jaar of ouder. Op 1 januari 2011 verbleven in Nederland 15.790 kinderen bij pleegouders. In 2011 zijn 9423 nieuwe plaatsingen gerealiseerd. In de afgelopen 10 jaar is het aantal kinderen dat gebruik maakt van pleegzorg verdubbeld.

Bron: ANP/ ANP Photo Phil Nijhuis

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.