Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pleegkind en eigen kind gelijk voor uitkering

Vanaf 2010 worden de regels aangepast, zodat meerderjarige pleeg- en stiefkinderen die thuis wonen voortaan in de sociale zekerheid gelijk zijn aan volwassen eigen kinderen. Dit schrijft staatssecretaris Klijnsma (Sociale Zaken) aan de Tweede Kamer.
Pleegkind en eigen kind gelijk voor uitkering

Alleenstaande ouders met bijvoorbeeld bijstand of AOW worden gekort op hun uitkering zodra hun inwonende pleeg- of stiefkind 18 jaar of ouder is. Pleegouder en volwassen pleegkind worden dan gezien als twee volwassenen die een gezamenlijke huishouding voeren. ‘De regering acht de uitkeringsgevolgen voor de alleenstaande ouder van een meerderjarig pleeg- of stiefkind ongewenst’, aldus staatssecretaris Klijnsma in haar brief aan de Tweede Kamer.

Gelijkgesteld
De pleeg- en stiefkinderen worden gelijkgesteld aan de eigen kroost als de alleenstaande ouder voor het bereiken van de 18-jarige leeftijd ook kinderbijslag heeft ontvangen voor de inwonende jongeren. In het geval van pleegkinderen kan het ook gaan om een pleegvergoeding die de ouder heeft ontvangen.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: CS Online

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.