Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Piek meldingen kinderbescherming bereikt’

Het lijkt erop dat het aantal meldingen dat binnenkomt bij de Raad voor de Kinderbescherming, zijn piek heeft bereikt. Dat zei een woordvoerder woensdag. ‘We zien gelukkig dat het aantal meldingen stabiliseert’, aldus de zegsman. De raad publiceerde woensdag zijn jaarbericht 2010.
'Piek meldingen kinderbescherming bereikt'

Zo daalde het aantal onderzoeken waarbij wordt gekeken of het kind bescherming nodig heeft, met duizend meldingen naar iets meer dan 19.000. Ook het aantal basisonderzoeken in jeugdstrafzaken daalde, met ruim duizend naar 30.386. Daarbij werden vorig jaar minder taakstraffen opgelegd.

Aandacht

Wel steeg het aantal uitgebreide strafonderzoeken licht. Volgens een woordvoerder lijkt het erop dat de lichte groei komt door de toegenomen aandacht voor het onderwerp. ‘Maar dat kunnen we niet met zekerheid zeggen.’ Door de extra aandacht, in de media en de politiek, groeide het aantal meldingen voor 2010 sterk. Volgens de woordvoerder weten mensen steeds meer en zijn instanties alerter op de signalen.

Samenwerking

Dat het hoogtepunt is bereikt, komt volgens het rapport door een verbeterde samenwerking en een nieuwe onderzoeksmethode. ‘We investeren veel in het delen van kennis. Onder meer daardoor kun je sneller knelpunten oplossen, zowel bij de organisaties als bij een gezin thuis.’

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine. 

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/Foto: ANP/Roos Koole

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.