Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Philadelphia Zorg weer zelfstandig

Philadelphia Zorg heeft de financiën weer op orde en stapt uit megaorganisatie Espria. De zorginstelling richt zich volledig op zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Greet Prins, voorzitter van de raad van bestuur van Philadelphia, tekende afgelopen vrijdag officieel voor de zelfstandigheid van de zorgorganisatie.
Philadelphia Zorg weer zelfstandig

Philadelphia Zorg fuseerde vorig jaar met woningcorporatie Woonzorg en thuiszorginstelling Evean Groep in Espria. Al snel kwam Espria in grote financiële problemen. Na de fusie verdween ruim 24 miljoen euro van het eigen vermogen. Dat bedrag ging op in de aankoop en het onderhoud van hotels, kloosters en kastelen waar verstandelijk gehandicapte cliënten vakantie konden vieren of konden werken. De conclusie van het College Sanering Zorginstellingen (CSZ): het bestuur was meer met de aankoop van vastgoed bezig dan met zorg.

Herbezinning
De zorgorganisatie laat weten dat ‘de financiële problemen noodzaakten tot een herbezinning. Met behulp van Espria heeft Philadelphia de financiën weer op orde gekregen.’ Beide organisaties kiezen ervoor om Philadelphia zelfstandig verder te laten gaan. Ze verwachten een omzet van ongeveer 300 miljoen euro in 2009 en een resultaat van 10 miljoen euro positief, aldus de organisatie.

Stoppen
Vrijdag werd ook de raad van toezicht officieel ingesteld. Greet Prins was al sinds april 2009 de nieuwe bestuurder van Philadelphia. Prins is vrijdag officieel aangesteld als voorzitter van de raad van bestuur. Staatssecretaris Bussemaker vroeg het nieuwe bestuur eerder dit jaar al te stoppen met samenwerkingsverband Espria. Op dit moment heeft Philadelphia ongeveer 8000 clienten, 8200 medewerkers en 800 locaties in 14 regio’s.

Lees meer artikelen over Philadelphia in het dossier ‘Philadelphia Zorg’

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ANP/Philadelphia/Foto: ANP/Robin Utrecht

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.