Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Philadelphia start per direct met herstelplan

Stichting Philadelphia Zorg start per direct met de uitvoering van een herstelplan. Daarmee treft de stichting maatregelen voor sociaal beleid en meer aandacht voor de directe zorg aan de cliënt. Ondanks dat er nog geen overeenkomst is gesloten met de bonden voor een sociaal plan.
Philadelphia start per direct met herstelplan

Door de financiële situatie van de zorgorganisatie en de langdurige onzekerheid bij de werknemers, voelt het bestuur er niet voor om een herstelplan nog langer uit te stellen. Voor de 80 medewerkers die worden ontslagen, heeft Philadelphia sociaal beleid ontwikkeld. ‘Indien er geen geschikte functies zijn en na een begeleiding van minimaal 6 maanden, volgt mogelijk een ontslagprocedure.’

Ontslagen
Bij Philadelphia (9500 medewerkers, ongeveer achthonderd vestigingen) verdwijnen ongeveer 330 banen. Daarvan verdwijnen 250 in de directe zorg door natuurlijk verloop, meldt de zorgorganisatie. De 80 ontslagen vallen in het management en onder mensen die geen directe zorg aan cliënten geven.

Sociaal plan
Voor de medewerkers geldt de inhoud van het sociaal plan van de Evean Groep, waarvoor Philadelphia eerder met de bonden een principe-akkoord is overeengekomen. Het bestuur vindt het ‘onbegrijpelijk’ dat er nog geen overeenkomst is dat eerder wel voor de 27.000 medewerkers van de Evean Groep is goedgekeurd.

Opbouwen
Het plan moet een oplossing brengen voor de problemen van Philadelphia, die zijn veroorzaakt door slecht bestuur en toezicht en financieel wanbeheer. Het herstelplan beoogt de organisatie rond de cliënt op te bouwen, aldus het bestuur. Met dertien regio’s die ondersteund worden door een organisatie met meer aandacht voor de directe zorg en minder overhead. Het herstelplan wordt geleid door de nieuwe bestuurder Greet Prins.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: Foto: ANP/Koen Suyk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.