Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Personeel verpleeghuis wil niet in eigen instelling liggen

Bijna tweederde van de personeelsleden van verpleeghuizen zou voor een andere instelling kiezen, als zij in een verpleeghuis moeten worden opgenomen. Toch doet bijna 60 procent het werk met veel voldoening.
Personeel verpleeghuis wil niet in eigen instelling liggen

Meer dan 80 procent van de personeelsleden van verpleeg- en verzorgingshuizen vindt dat zij de bewoners geen goede zorg kan bieden. Bijna de helft van de medewerkers in de thuiszorg vindt dat hun eigen werk tekortschiet. De belangrijkste oorzaken zijn volgens hen het tekort aan personeel en geldgebrek.

Fixatie
Dat blijkt uit een onderzoek van het NCRV-programma Rondom 10 onder 461 leden van de bonden van verpleegkundigen en verzorgenden NU’91 en Unie Zorg en Welzijn. De resultaten kwamen zaterdagavond aan de orde tijdens een live debat over fixatie onder leiding van Cees Grimbergen

Onvrede
Ruim 40 procent van de personeelsleden in verpleeg- en verzorgingshuizen is positief over hun sector, 30 procent is neutraal. Eveneens ruim 40 procent denkt er wel eens over een andere baan te zoeken uit onvrede over het werk. Bijna tweederde klaagt dat ze te veel tijd kwijt zijn aan administratief werk.

Voldoening
Ondanks hun kritiek putten driekwart van het personeel in de thuiszorg en bijna 60 procent van de werkers in de verpleeg- en verzorgingshuizen veel voldoening uit hun werk. Meer dan zeventig procent vindt dat de buitenwereld een te negatief beeld van de zorg heeft. (ANP)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.