Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Personeel Stichting Zwerfjongeren Limburg ontslagen

De 66 medewerkers van de stichting Zwerfjongeren Limburg (SZL) zijn ontslagen. Woensdagmorgen deelde de curator hun mee dat de stichting failliet is. SZL bood hulp aan zwerfjongeren in de driehoek Maastricht-Heerlen-Venlo, een van de grootste stedelijke regio’s.
Personeel Stichting Zwerfjongeren Limburg ontslagen

De bestuurlijke verantwoordelijkheid voor de SZLwerd halverwege 2007 overgenomen door de stichting Koraal Groep. Omdat er voor de zorg aan zwerfjongeren geen passende financieringsvorm bestaat, is de SZL failliet verklaard. De 161 zwerfjongeren kunnen terecht bij Gastenhof, een orthopedagogisch behandelinstituut voor jeugdigen dat ook onder de Koraal Groep valt.

Zorggarantie
Een woordvoerder van de Koraal Groep zei woensdag dat de zwerfjongeren nu minder begeleiding zullen krijgen, maar in ieder geval een bed voor de nacht. De Koraalgroep, die zich inzet voor ongeveer 5.000 cliënten met verstandelijke of psychosociale beperkingen in Limburg en Noord-Brabant, gaat bekijken hoe de begeleiding van zwerfjongeren nu verder moet. Voor alle 161 cliënten is er een zorggarantie totdat nieuwe afspraken zijn gemaakt met de opdrachtgevers.

De medewerkers van SZL worden zoveel mogelijk bij de dienstverlening vanuit Gastenhof betrokken. Dat betekent in eerste instantie werkgelegenheid voor ten minste 23 medewerkers van SZL, zo laat de Koraal Groep weten op haar website.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.