Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Patiëntenorganisaties NPCF en CG-Raad fuseren

De Chronisch Zieken en Gehandicapten Raad (CG-Raad) en de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) gaan samen verder. Dat hebben de twee belangenorganisaties van patiënten bekend gemaakt.
Patiëntenorganisaties NPCF en CG-Raad fuseren

De besturen van de CG-Raad en de NPCF hebben een intentieverklaring getekend die moet leiden tot een fusie per 1 januari 2012. De twee organisaties willen naar eigen zeggen de krachten bundelen zodat ‘een krachtige belangenorganisatie voor patiënten en zorgconsumenten in Nederland’ ontstaat.

Aanvullen
Inhoudelijk vullen de twee fusiepartners elkaar naar eigen zeggen goed aan. De NPCF houdt zich hoofdzakelijk bezig met de kwaliteit en kosten van zorg, terwijl de CG-Raad zich ook begeeft op terreinen als werk, inkomen, onderwijs, wonen en gelijke rechten.

Nauw
De afgelopen jaren werkten de belangenorganisaties al nauw samen. Zo trokken zij samen op tijdens de Tweede Kamerverkiezingen en de formatie. De CG-Raad en de NPCF hebben al een gezamenlijk bedrijfsbureau waar zaken als personeel en organisatie, automatisering en administratie worden gedeeld.

Banen
Bij de CG-Raad en de NPCF werken in totaal honderd mensen. Door de fusie verdwijnen in principe geen banen, zei een woordvoerster van de NPCF desgevraagd. De komende tijd gaan de twee organisaties in overleg om tot een taakverdeling te komen. Ook moet nog worden nagedacht over een naam voor de nieuwe fusieorganisatie.

Afscheid
Directeur Martin Vermeer heeft donderdag 25 november formeel afscheid genomen van de NPCF. Hij wordt, zoals al eerder werd bekendgemaakt, opgevolgd door voormalig FNV-bestuurder Wilna Wind. Het is volgens de zegsvrouw van de NPCF nog niet duidelijk of zij vanaf 2012 ook de nieuwe organisatie gaat leiden.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine. 

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.