Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Parlementaire werkgroep Jeugdzorg begint

In de Tweede Kamer begint de parlementaire werkgroep Toekomstverkenning Jeugdzorg woensdag aan de eerste openbare gesprekken met deskundigen. De Kamer besloot eind vorig jaar een parlementaire werkgroep in te stellen om onderzoek te doen naar problemen in de jeugdzorg. Al jaren wordt geklaagd dat de zorg te veel langs elkaar heen werkt en jongeren te lang moeten wachten op hulp.
Parlementaire werkgroep Jeugdzorg begint

Minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin) werkt momenteel aan voorstellen om het stelsel van de jeugdzorg te verbeteren. Deze hoopt hij in maart gereed te hebben. De Kamer heeft tot half maart gesprekken gepland en hoopt haar onderzoek ongeveer gelijktijdig met de toekomstplannen van Rouvoet klaar te hebben. De Kamer wil op basis van haar onderzoek eisen formuleren, waaraan de plannen van de minister getoetst kunnen worden.

Evaluatie

Als eerste staan woensdag deskundigen in de jeugdzorg van adviesbureau BMC op de rol. Dit adviesbureau heeft eind vorig jaar in opdracht van Rouvoet een evaluatie gemaakt van de Wet op de jeugdzorg. BMC concludeerde dat sinds de invoering van deze wet in 2005 jongeren nog steeds niet op de plek terecht komen in de zorg die ze nodig hebben.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ANP/Foto: ANP/Koen van Weel

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.