Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pact voor Haagse krachtwijken moet arbeidsparticipatie vergroten

Een pact tussen de gemeente Den Haag, het Rijk, bedrijfsleven, onderwijs en werkgeversorganisaties moet de komende tien jaar de werkgelegenheid en arbeidsparticipatie in Transvaal, Zuidwest, Schilderswijk en Stationsbuurt op peil brengen. Grote werkgevers hebben werk, stageplaatsen, opleidingen en ondersteuning toegezegd.
Pact voor Haagse krachtwijken moet arbeidsparticipatie vergroten

Een speciale Participatietop voor de Haagse krachtwijken heeft deze afspraken opgeleverd. De deelnemers aan de Participatietop erkennen dat te veel bewoners van de vier Haagse wijken aan de kant staan. Van de 118.000 mensen die er wonen – dat is de totale bevolking van een stad als Leiden of Maastricht – heeft 34 procent geen betaalde baan, tegenover gemiddeld in Den Haag 26 procent.

Werkzoekenden
In totaal staan 8500 inwoners bij het CWI geregistreerd als werkzoekend. Van hen is 70 procent laag opgeleid en is 40 procent langer dan drie jaar zonder werk. De samenwerking moet het woon- en werkklimaat in de vier wijken sterk verbeteren, zodat zij zich kunnen meten met alle andere buurten in Den Haag.

Wijkverbetering
In de Haagse wijken komen onder andere extra supermarkten, waarvoor personeel en stagiairs geworven worden in de buurten. Het Haagse midden- en kleinbedrijf begint er ‘oefenbedrijven’, waar jongeren werkervaring kunnen opdoen. Ook komt er een onderhoudsbedrijf die de buurtbewoners kunnen inschakelen bij het opknappen van de wijken. Woningcorporatie Vestia schakelt leerlingen in bij het opknappen en geschikt maken voor de verhuur van een woning. De afspraken worden de komende maanden nader uitgewerkt. (Bron: ANP)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.