Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ouders misbruikt meisje klagen jeugdzorg aan

De ouders van een meisje uit Enschede klagen jeugdzorg aan. Het destijds 9-jarige meisje verbleef in een behandelgroep voor kinderen met ernstige ontwikkelings- en gedragsproblemen toen zij seksueel werd misbruikt door jongens in de groep. De ouders eisen via de rechter een voorschot op een schadevergoeding.
Ouders misbruikt meisje klagen jeugdzorg aan

Dat maakte hun advocaat Bert Oude Middendorp dinsdag bekend. Volgens een extern bureau had de behandelgroep te weinig geschoolde medewerkers, fungeerde het team gebrekkig, was de werkdruk hoog en het leefklimaat voor de kinderen onveilig. De advocaat stelt jeugdzorgorganisatie Stichting LSG-Rentray, Jeugdzorg Overijssel en de Staat te hebben gedagvaard.

Signalen
Het meisje zat tussen juli 2007 en september 2009 in de behandelgroep voor kinderen van 6 tot 12 jaar in Almelo. In september 2009 bleek dat het meisje slachtoffer was geworden van ‘seksueel grensoverschrijdend gedrag’ van meerdere jongens. Zij werd toen versneld weer thuis geplaatst. Al in 2008 waren er signalen dat er iets mis was, maar volgens de advocaat is daar niet adequaat op gereageerd.

Bron: ANP/Stock.xchng

1 REACTIE

  1. SUPER GOED! dat de ouders actie ondernemen! altijd is het zo goed om voor de veiligheid van kind zelf in opname awbz te gaan want daar werken de proffs!!! Ik ken ook een geval als dit en uiteindelijk sta je machteloos en word het in een doofpot gestopt………………….dit gebeurd meer en het is niet te geloven dat jeugdzorg ouders kan verplichten een kind op te laten nemen en zelfs met voogd want alleen daar doen ze het toch zo goed he? Ik weet dat het waar kan zijn maar tja als de profs iets doen dan kan een organisatie dit makkelijk indekken hoor, grote macht tegen ouders, dus een goeie advocaat kan het recht laten vieren, succes!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.