Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Oranjefonds zoekt Maatjes

Prinses Maxima heeft het startschot gegeven voor de eerste landelijke campagne van het Oranje Fonds; Gezocht: Maatjes M/V. De campagne moet duizend nieuwe vrijwilligers per jaar interesseren om maatje te worden.
Oranjefonds zoekt Maatjes

In aanwezigheid van allerlei vrijwilligers lanceerde de beschermvrouw van het Oranje Fonds afgelopen donderdag de speciale website

www.ikwordmaatje.nl

. Ook onthulde zij samen met twee maatjeskoppels de verdere campagnemiddelen.

Vrijwilligers
Voor het eerst werft het Oranje Fonds met de campagne Gezocht: Maatjes M/V vrijwilligers voor maatjesprojecten. Dit zijn projecten waarbij een vrijwilliger iemand tijdelijk één-op-één een steuntje in de rug biedt. De campagne duurt drie jaar. Aanleiding is het terugkerende probleem van organisaties om vrijwilligers te vinden. In Nederland zijn zo’n duizend maatjesprojecten. Hierin zijn veertig maatjes gemiddeld elk twee uur per week actief. Iedere week wordt er zo’n 80.000 uur vrijwilligerswerk gedaan door maatjes.

Database
Met twee campagnes per jaar wil het Oranje Fonds de komende drie jaar lokale organisaties ondersteunen en helpen om mentoren, maatjes en coaches te werven. In de campagne speelt naast advertenties, de online database een centrale rol. Via de website

www.ikwordmaatje.nl

kunnen geïnteresseerden zien welke maatjesprojecten er in hun buurt zijn en zich vervolgens via de website aanmelden.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds is het grootste fonds op sociaal gebied. Per jaar besteedt het ongeveer € 22 miljoen aan organisaties die de samenhang in de Nederlandse samenleving versterken. Het fonds is in 2002 opgericht en aangeboden aan de Prins van Oranje en Prinses Máxima. Zij zijn beschermpaar van het Oranje Fonds en gaan geregeld met het Oranje Fonds op werkbezoek om nader kennis te maken met gesteunde organisaties.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.