Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Oranje Fonds stimuleert buurtfeestjes

Het Oranje Fonds stelt 1 miljoen euro beschikbaar voor de viering van 'Burendag' op 20 september. Burendag is in 2006 door koffiemaker Douwe Egberts bedacht, om 'mensen dichter bij elkaar te brengen'.
Oranje Fonds stimuleert buurtfeestjes

Wie een goed plan voor zijn of haar buurt heeft, kan een bedrag tot 1000 euro krijgen. Dat meldt het Oranje Fonds vandaag. Op een speciale website zijn zogenaamde ‘video-buurtwensen’ te bekijken. Mensen kunnen hun ideëen daar naartoe sturen.

Tips
Daarnaast is er te zien wat er op 20 september gedaan wordt in buurten en waar je je als buurtbewoner bij aan kunt sluiten. Op deze website zijn ook tips te vinden die bij het aanpakken van de buurt van pas kunnen komen en is te zien welke buurtorganisaties in de buurt Open Huis houden.

Buurtfeesten
De afnemende samenhang in de buurt was voor de koffiemaker aanleiding om in 2006 Burendag te introduceren. Het initiatief wist vorig jaar ongeveer 350.000 mensen te bewegen om hieraan mee te doen en werden er meer dan 5.000 buurtfeesten georganiseerd.

Voortouw
Douwe Egberts vroeg dit keer het Oranje Fonds om het voortouw te nemen in de organisatie. Het is het grootste fonds van Nederland op sociaal gebied en stimuleert initiatieven die de samenhang in Nederland bevorderen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.