Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Opknapbeurt van 80 miljoen voor jeugdzorg

Instellingen in de jeugdzorg kunnen voor 80 miljoen gaan bouwen en opknappen. Op 53 plaatsen worden slaap- en badkamers beter, gaan hekken weg en moet de brandveiligheid omhoog. Dat heeft minister André Rouvoet voor Jeugd en Gezin maandag bekendgemaakt.
Opknapbeurt van 80 miljoen voor jeugdzorg

Zeventig jeugdzorginstellingen meldden zich aan voor de regeling, 53 vielen er in de prijzen. Met het geld kunnen instellingen het verblijf voor hun klanten prettiger maken. Rouvoet gaat met de regeling ook de crisis in de bouw te lijf. 

Energieverbruik
Na de nieuwbouw hoeven bijvoorbeeld bij Trajectum in Zeist de kinderen niet meer met anderen op een kamer te slapen. Bij Entréa in Nijmegen kunnen met het geld grotere bad- en slaapkamers komen. Ook gaat daar het energieverbruik omlaag.

Groene omheining

In de gesloten jeugdzorg kunnen hoge hekken plaatsmaken voor een groene omheining, zoals bij de Amsterdamse instelling de Koppeling zal gebeuren. Ook worden in deze sector van de jeugdzorg de bezoekersruimten vriendelijker.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ANP/Foto: ANP/Lex van Lieshout

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.