Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Open centra voor kinderopvang en onderwijs’

De Taskforce Kinderopvang/Onderwijs pleit voor integrale centra waar kinderen van nul tot 12 jaar de hele dag worden opgevangen en onderwezen. Ook moeten ze er kunnen sporten, muziekles krijgen en er moet jeugdzorg aanwezig zijn.
'Open centra voor kinderopvang en onderwijs'

In de taskforce zitten onder meer de vakbonden FNV en CNV, de belangenverenigingen voor de kinderopvang en het basisonderwijs en MKB-Nederland. Zij vinden het veld van kinderopvang, peuterspeelzalen, onderwijs en verenigingsleven te versnipperd, waardoor het geen rustige basis kan bieden voor kinderen. Het rapport van de werkgroep wordt donderdagmiddag overhandigd aan de fractievoorzitters van de Tweede Kamer.

Zelfde locatie
De initiatiefnemers willen daarom dat het roer omgaat. Zij vinden dat onderwijs en opvang zoveel mogelijk op dezelfde locatie moeten worden aangeboden. ‘Bovendien moeten kinderopvang en onderwijs naadloos op elkaar aansluiten.’ Om het ouders makkelijk te maken, moeten de kindcentra ruime openingstijden hebben.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: ANP/Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.