Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Opbouwwerker Wil Vugts wint sociaal werker award

Wil Vugts heeft de Sociaal Werker Award 2011 toegekend gekregen op het Welzijnsdebat in Utrecht. Vugts is senior opbouwwerker bij Welzijn Eindhoven. De opbouwwerker wint naast de award een zomerschool en een bedrag van € 1000 om zijn werk een extra impuls te geven.
Opbouwwerker Wil Vugts wint sociaal werker award

De jury koos Vugts als winnaar uit vijf genomineerden. De opbouwwerker wordt door zijn collega’s getypeerd als onmisbare schakel in de wijk en wordt gewaardeerd voor zijn proactieve inzet. De jury koos voor Vugts omdat hij vanuit een duidelijke visie op welzijn nieuwe stijl werkt aan succesvolle matches en participatie van mensen in de wijk. Dit wordt door deze sociaal werker ook overgedragen aan collega’s.

Creatief
Angelina van Samson, jongerenwerker bij Stichting Netwerk in Hoorn, werd uitgeroepen tot runner up. Zij werd om de volgende redenen voorgedragen door haar collega’s: ‘Angelina is altijd in de wijk te vinden. Ze brengt diverse mensen uit de wijk met elkaar in contact en is daarbij creatief. Ze verhoogt de zelfredzaamheid van mensen en samenhang en verbinding in de wijk.’ Zij is volgens de jury een  levendig voorbeeld van een innovatief sociaal werker. Ook zij krijgt een zomerschool van het Oranjefonds aangeboden.

Voordragen
De jury van de sociaal werker award 2011 heeft een groot aantal sociaal werkers voorgedragen gekregen uit alle delen van het land. De voordragers bestonden uit directe collega’s, leidinggevenden of directeuren, maar ook uit de hoek van klanten, vakbond en samenwerkingsorganisaties.

De jury bestaat uit Marijke Vos, voorzitter brancheorganisatie MOgroep Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening, Hans Wijers, bestuurder bij ABVAKABO FNV, Hans van Ewijk, hoogleraar grondslagen van het maatschappelijk werk, Beatrijs van Riessen, directeur/ bestuurder bij Alifa, een welzijnsorganisatie in Enschede, Lies Leen, Zorg + Welzijn Professional 2010

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.