Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Op stap met oma wint Diversiteitsprijs

‘Op stap met oma’ van Stichting Welzijn Innovatiegroep Nederland is de winnaar van de MOVISIE Diversiteitsprijs 2011. Deze prijs bekroont jaarlijks een project dat invulling geeft aan diversiteit op lokaal, regionaal of landelijk niveau. Het thema van dit jaar is: Ouderen, de generatie van de toekomst?
Op stap met oma wint Diversiteitsprijs

Het winnende project brengt jong en oud samen en bestrijdt eenzaamheid. Dit gebeurt via de website die bestaat uit een prikbord, waar jongeren, ouderen, scholen en instellingen elkaar treffen. Ook bedrijven spelen een belangrijke rol met stimulerende aanbiedingen. In bestaande sociale netwerken worden (klein) kinderen gestimuleerd om activiteiten te ondernemen met opa’s en oma’s.

Eenzaamheid
De jury prijst de reikwijdte van het project: ‘Het bestrijdt niet alleen eenzaamheid van ouderen, maar ook van jongeren.’ De Diversiteitsprijs is voor de vijfde keer uitgereikt. Met de prijs verzamelt Kenniscentrum MOVISIE jaarlijks goede praktijken die de meerwaarde en kracht van diversiteit zichtbaar maken.

Nominaties
De jury nomineerde drie van de veertig projecten. Naast ‘Op stap met oma’ waren dit: Dorpshulp (Bewonerscommissie Haskerdijken/Nieuwebrug) en Wat ik later wilde worden (Stichting GetOud). Daarnaast kregen twee projecten die navolging verdienen een aanmoediging: Gekleurd grijs (STAMM CMO en K&C, expertisecentrum kunst en cultuur in Drenthe), een bijzonder project dat kunst en cultuurinstellingen oproept om zich te verdiepen in ouderen, en Kwaliteit van leven kent geen leeftijd en beperking (KansPlus/VraagRaak in Houten), een innovatief project, dat aandacht heeft voor ouderen met een verstandelijke beperking. De jury geeft een eervolle vermelding aan de Roze Loper, ontwikkeld door de werkgroep senioren van het COC Nijmegen.

Bron: MOVISIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.