Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Online mini-interventies succesvol tegen depressie

Slaapproblemen, stress en piekeren zijn veelvoorkomende klachten bij depressies. Uit onderzoek blijkt dat korte online interventies helpen tegen deze klachten.
depressie
de interventie is gebaseerd op verschillende elementen uit cognitieve gedragstherapie

Je kunt zelf werken aan klachten van slecht slapen, stressgevoel en piekeren met een online mini-training. Uit onderzoek van het Trimbosinstituut blijkt dat deze klantgerichte mini-interventies (online KMI’s) succesvol zijn tegen depressie.

Mini-interventie

Slaapproblemen, stress en piekeren zijn veelvoorkomende klachten die aantoonbaar samenhangen met depressie. Het doel van de online mini-interventies is om depressieve klachten te verminderen en een depressie te voorkomen door het aanpakken van deze klachten.

Eén op de twintig Nederlanders is depressief. En toch is depressie een onderwerp waar weinig over gesproken wordt. Daarom hebben het ministerie van VWS en de Mental Health Foundation een publiekscampagne in het leven geroepen om depressie bespreekbaar te maken. De campagne zal meerdere jaren duren. Lees meer>>

Technieken

De online KMI’s zijn gebaseerd op verschillende elementen uit cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, mindfulness en positieve psychologie. Belangrijke onderdelen zijn het dagboek en de modules met praktische informatie en oefeningen. Zoals anti-pieker technieken, leren ontspannen en energie opladen. Men kan de trainingen zelfstandig en los van elkaar volgen.

Beter in je vel

De klachtgerichte mini-interventies worden aangeboden op www.snelbeterinjevel.nl. Aanmelden is gratis.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.