Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Online hulp bij verwerking abortus

Vrouwen die moeite hebben met de verwerking van een abortus, kunnen voortaan online terecht voor hulp bij de Stichting Ambulante Fiom. De hulpverleningsorganisatie heeft daarvoor de beveiligde website www.abortusverwerking.nl opgezet.
Online hulp bij verwerking abortus

In Nederland vinden jaarlijks 33.000 abortussen plaats. De meeste vrouwen ondervinden daarvan geen langdurige negatieve gevolgen, maar één op de vijf kampt volgens Fiom met blijvende emotionele klachten. Op de nieuwe website kunnen zij – anoniem – informatie zoeken, ervaringen delen met lotgenoten of chatten met hulpverleners.

Betere aansluiting
Stichting Ambulante Fiom verwacht dat de website, die bedoeld is voor vrouwen en meisjes vanaf zestien jaar, beter aansluit bij de behoeftes van vrouwen die een abortus hebben ondergaan dan bestaande programma’s. Het project wordt gesubsidieerd door het ministerie van Volksgezondheid.

Online hulpverlening
De Fiom is ook aanwezig op het Congres Online hulpverlening, dat op 10 november in utrecht plaatsvindt. De organisatie verzorgt een presentatie over de methodiek van de online begeleidingsmodule op www.abortusverwerking.nl

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine. 

Volg Zorg+Welzijn op Twitter>>

.

Bron: ANP/foto: stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.