Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Online cursus moet sombere jongeren helpen

Jongeren die niet lekker in hun vel zitten, kunnen voortaan via internet een cursus volgen om positief met hun problemen om te gaan. Ze kunnen er dan anoniem, zelfstandig en op een zelfgekozen tijdstip aan werken. De cursus heet Alles Onder Controle en is bedoeld voor jongens en meiden die zich bijvoorbeeld eenzaam voelen of van wie de ouders gescheiden zijn.
Online cursus moet sombere jongeren helpen

Dat maakte de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam, de initiatiefnemer van de site, woensdag bekend. De deelnemers aan de cursus leren onder meer een stappenplan te maken om problemen aan te pakken. De cursus bestaat uit vijf lessen, een eigen opdrachtenpagina en vijf weken begeleiding per e-mail.

Effect
De VU onderzoekt wat het effect van deze cursus is. Zij vergelijkt de deelnemers met een groep niet-cursisten. De laatste groep krijgt na vier maanden alsnog de mogelijkheid mee te doen. Jongeren kunnen zich via www.allesondercontrole.nu aanmelden voor de zelfhulpcursus. Zij moeten daarvoor wel toestemming krijgen van de ouders.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden. 

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.