Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Onderzoek naar zeggenschap in de gehandicaptenzorg

De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland gaat samen met Stichting Perspectief onderzoeken in welke mate cliënten de gehandicaptensector zeggenschap hebben over hun zorg. De partijen willen er achterkomen wat deze zeggenschap in de weg staat of juist bevordert.
Onderzoek naar zeggenschap in de gehandicaptenzorg

De onderzoekers kijken of cliënten ondersteuning krijgen bij het aangeven van wat voor hen belangrijk is in hun leven. Bijvoorbeeld waar ze wonen, hoe laat ze eten of welke activitieiten ze gaan doen. De onderzoekers vragen bij vijf stichtingen naar de ervaringen en meningen van de cliënten met een beperking. Dit gebeurt aan de hand van een aandachtspuntenlijst volgens de methodiek van de multiperspectieve benadering.

Behoeften
De resultaten willen de VGN en Stichting Perspectief in een rapportage aanbieden aan de hele gehandicaptensector. Het onderzoek moet scherper in beeld brengen hoe zorgaanbieders hun prestaties beter kunnen laten aansluiten op behoeften van hun klanten, aldus VGN. Het uiteindelijke doel is het vergroten van zeggenschap van de mensen die ondersteund worden.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: VGN/Foto: ANP/Olaf Kraak

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.