Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onderzoek naar directeur Jeugdzorg Haaglanden

De raad van toezicht van Jeugdzorg Haaglanden/Zuid-Holland stelt een onderzoek in naar directeur Maud Groenberg. Dat bevestigde een woordvoerster maandag na berichtgeving van de NOS. Het onderzoek heeft betrekking op de 'aansturing' door Groenberg en de bedrijfsvoering en de cultuur binnen de organisatie.
Onderzoek naar directeur Jeugdzorg Haaglanden

Volgens de NOS zou Groenberg nauwelijks tegenspraak dulden en wie tegen de directeur ingaat, loopt het risico te worden ontslagen. De zegsvrouw van de organisatie wilde niet ingaan op die beschuldigingen en zei dat de toezichthouder ‘naar eigen bevindingen en signalen handelt’.

Onrust
Personeelsleden zouden geklaagd hebben over traag, onduidelijk en niet consistent beleid. Met de ondernemingsraad (OR) heeft Groenberg veel conflicten achter de rug. Eind vorig jaar was de onrust zo groot geworden, dat personeelsleden aan de bel trokken bij het stadsgewest Haaglanden, het samenwerkingsverband van gemeenten rond Den Haag dat met de provincie Zuid-Holland de jeugdzorg financiert, aldus de NOS.

Bron: ANP/Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.