Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onderzoek naar behandelingen kindermishandeling

Het Kinder- en Jeugd Traumacentrum Haarlem (KJTC) en de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) gaan de komende vier jaar nieuwe behandelmethoden voor mishandelde kinderen ontwikkelen en de bestaande verbeteren.
Onderzoek naar behandelingen kindermishandeling

De organisaties hebben 1,3 miljoen euro subsidie gekregen voor deze Academische Werkplaats Aanpak Kindermishandeling. De vier promovendi die het onderzoek gaan uitvoeren – twee bij het KJTC en twee bij de VU – werken ook als therapeut in de hulpverlening.

Team Kindermishandeling
Om te zorgen dat mishandelde kinderen niet langer van de ene instelling naar de andere hoeven, vormen de jeugdinstellingen in de regio Zuid-Kennemerland bovendien het Team Kindermishandeling. Ook hiervan worden de resultaten onderzocht. De opgedane kennis wordt verspreid door het opzetten van het Landelijk Opleidingscentrum Aanpak Kindermishandeling (LOAK).

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine. 

Volg Zorg+Welzijn opTwitter

Bron: NJi/ foto: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.