Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Omstreden brief Culemborg ingetrokken

De omstreden brief aan een tiental Marokkaanse gezinnen in Culemborg, is ingetrokken. Dat meldde woningcorporatie Kleurrijk Wonen donderdag. In de brief werd de gezinnen gedreigd met huisuitzetting omdat hun kinderen zouden bijdragen aan overlast. ‘Het was beter geweest als we eerst met de Marokkaanse gemeenschap hadden gesproken’, aldus directeur Jaap van Dam.
Omstreden brief Culemborg ingetrokken

De Marokkaanse vertegenwoordiging in Culemborg schortte woensdag vanwege de brief het overleg met de gemeente over de problemen in de wijk. In de wijk is sprake van jarenlange onrust tussen Marokkaanse en Molukse jongeren. Begin januari escaleerde de onrust. Sindsdien waren gesprekken gaande tussen vertegenwoordigers van beide zijden en de gemeente.

Gele kaart

Volgens locatiemanager Ferdinand Hulshof van Kleurrijk Wonen is de brief formeel niet ingetrokken. ‘De brief moet gezien worden als een gele kaart. Die blijft als zodanig staan. Het was echter beter geweest als we eerst overleg hadden gevoerd. En dat gaat nu zo snel mogelijk gebeuren’, aldus Hulshof.

Aanpak

De gemeente Culemborg laat donderdag nogmaals weten het opschorten van de samenwerking te betreuren. De aanpak van de problemen in Terweijde bestaat uit vier sporen, waaronder een ‘zoet spoor’ en een ‘zuur spoor’. Het zoete spoor betreft investeringen in de leefbaarheid van de wijk. Het zure spoor moet aan overlastgevende gezinnen duidelijk maken dat de maat vol is, aldus een gemeentewoordvoerster.

Kleurrijk Wonen onderneemt actie om eventuele onduidelijkheden over de brief weg te nemen.

Meer nieuws in uw inbox? hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: ANP/Foto: ANP/William Hoogteyling

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.