Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ombudsman: Straatcoaches Amsterdam nuttig

De straatcoaches in Amsterdam verrichten nuttig werk. Er is niet gebleken dat de coaches zelf overlast veroorzaken of zelfs meldingen van jeugdoverlast verzinnen om subsidie op te strijken. Dat blijkt uit een woensdag gepubliceerd rapport van de Gemeentelijke Ombudsman.
Ombudsman: Straatcoaches Amsterdam nuttig

Hij deed onderzoek naar het functioneren van de straatcoaches in de hoofdstad op verzoek van burgemeester Eberhard van der Laan. Begin dit jaar doken berichten op in de media over straatcoaches die zich stierlijk verveelden en fraude zouden plegen met subsidies.

Hangjongeren

De Stichting Aanpak Overlast Amsterdam (SAOA) begon in 2006 in Slotervaart met straatcoaches die hangjongeren in de gaten houden en ouders aanspreken op het gedrag van hun kroost. Na bewezen succes waaierden de straatcoaches vervolgens uit over de wijken Osdorp, De Baarsjes, Zeeburg, Noord, De Pijp en de Rivierenbuurt. Amsterdam subsidieert de SAOA met 6,4 miljoen euro.

Bron: ANP/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.