Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ombudsman onderzoekt vergoeding netwerkpleegouders

Mensen die zorgen voor een kind van familie of vrienden, krijgen soms pas erg laat of zelfs helemaal geen vergoeding voor de pleegzorg. Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer gaat onderzoeken hoe dat komt.
Ombudsman onderzoekt vergoeding netwerkpleegouders

De zogenoemde netwerkpleegouders hebben net als ‘gewone’ pleegouders recht op een vergoeding. In tegenstelling tot die laatste krijgen ze meestal onverwacht te maken met de opvang van een kind. Dat kan financiële problemen geven.

Familie
Er zijn meer pleeggezinnen nodig. De overheid wil het liefst kinderen onderbrengen bij familie of bekenden. Bij de helft van de pleegkinderen is het op het ogenblik op die manier geregeld.

Geschiktheid
De onderzoeksprocedure loopt bij netwerkpleegouders over meer schijven dan in de andere gevallen. Er zijn verschillende overheidsinstanties bij betrokken. Zo moet Bureau Jeugdzorg eerst beslissen of het voor het kind de beste oplossing is. Zo ja, dan beoordeelt Voorziening voor Pleegzorg daarna de geschiktheid van de pleegouders, maar eerst moet deze een verklaring van geen bezwaar van de Raad voor de Kinderbescherming hebben.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: anp

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.