Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NVNW publiceert nieuwe editie beroepscode

De Nederlandse Vereniging van Maatschappelijk Werkers (NVMW) heeft een tweede editie van de Beroepscode voor de Sociaal Agogisch Werker uitgegeven. De vereniging wil de komende jaren ook de sociaal agogisch werkers beroepsbescherming en beroepsontwikkeling bieden.
NVNW publiceert nieuwe editie beroepscode
Foto: NVMW

De eerste uitgave van de beroepscode en het intern tuchtreglement verscheen in 2010, toen de bestaande beroepscode werd geactualiseerd en het intern tuchtreglement werd gerealiseerd. Dit gebeurde onder de verantwoordelijkheid van Phorza, de toenmalige beroepsvereniging voor professionals in de sociaal agogische sector.

Jeugdzorgwerker

Deze tweede editie van de beroepscode kent geen inhoudelijke wijzigingen, maar er hebben volgens de NVMW wel belangrijke veranderingen plaatsgevonden. Op verzoek van de overheid en werkgevers is het Addendum beroepscode voor de jeugdzorgwerker als aanvulling op de Beroepscodes voor de sociaal agogisch werker en de maatschappelijk werker gemaakt in 2010. De NVMW heeft na de opheffing van Phorza de beroepscode en tuchtrecht overgedragen gekregen en komt daarom met een nieuwe editie. Deze verschijnt alleen online en kan (voorlopig) niet worden gedownload.

Platform
De NVMW heeft ook het Platform Agogen gelanceerd waar social professionals werkzaam in sociaal (ortho)pedagogische hulpverlening met elkaar in contact kunnen komen. ‘Juist nu is dat belangrijk, in een tijd waarin professionals allerlei ontwikkelingen meemaken in het kader van veranderingen in het sociale domein’, aldus de vereniging.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.