Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

NU’91 opent meldpunt voor onderbezetting in de zomer

De vakantie is traditiegetrouw een periode van tekorten aan personeel in de zorg. De beroepsorganisatie NU’91 heeft daarom een monitor onderbezetting online gezet, waar verzorgenden en verpleegkundigen problemen kunnen melden.
NU’91 opent meldpunt voor onderbezetting in de zomer

De organisatie kreeg in voorgaande jaren al vaker meldingen van onderbezetting in de ziekenhuizen en verpleeghuizen. Daardoor ontstonden soms schrijnende situaties. Vakantiegangers werden vaak niet vervangen of door te laag geschoolden of te onervaren krachten. De druk op de vaste medewerkers nam daardoor alleen maar toe, aldus de beroepsorganisatie. 

Melden
NU’91 heeft gesproken met werkgeversorganisaties en de politiek om deze onderbezetting in de zomermaanden te voorkomen, maar er zijn geen concrete afspraken gemaakt. De beroepsorganisatie vraagt daarom aan verpleegkundigen en verzorgen om ook dit jaar weer te melden hoe de bezetting op de afdeling is geregeld. NU’91 bundelt alle reacties en gaat dan weer ‘de boer op’ om op te komen voor de belangen van alle betrokkenen.

Het meldpunt van NU’91 is hier te vinden >>

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: NU’91/ Foto: ANP/Robin Utrecht

1 REACTIE

  1. door goede afspraken te maken over de nodige bezetting en dus hoeveel medewerkers tegelijk op vakantie kunnen, is onderbezetting niet nodig! Het is slecht beleid als mensen alleen met vakantie kunnen als zij door (onervaren) krachten vervangen moeten worden. In de formatieberekening is vakantie opgenomen, dus zou je het met de eigen formatie moeten kunnen regelen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.