Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Noord-Holland krijgt extraatje voor jeugdzorg

De provincie Noord-Holland krijgt komend jaar 3,3 miljoen euro extra voor de jeugdzorg. Dat liet de provincie woensdag weten. Door een fout van het Rijk had ze eerder te weinig toegezegd gekregen.
Noord-Holland krijgt extraatje voor jeugdzorg

Noord-Holland heeft structureel recht op meer geld vanuit het Rijk, zo bleek na een herberekening van het Sociaal Cultureel Planbureau. In 2012 heeft de provincie recht op 3,3 miljoen euro meer. ‘Met het extra geld willen we onder meer de wachtlijsten bij het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) aanpakken’, aldus gedeputeerde Jeugdzorg Elvira Sweet.

Wachtlijst
Op dit moment staan op de wachtlijst van het AMK 50 kinderen. Om de wachtlijst terug te brengen, wordt de subsidie verhoogd met 932.000 euro. Daarnaast breidt de provincie met het extra geld het aantal crisisplaatsen uit en maakt ze met de jeugdzorginstellingen afspraken over het verbeteren van de organisatie rond crisishulp.

Bron: ANP/Foto: stock.xhchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.