Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Noord-Holland doet onderzoek naar agressieve loverboys

De provincie Noord-Holland doet een onderzoek naar loverboys die meisjes ronselen bij jeugdzorginstellingen. Dat meldt RTV Noord-Holland. PvdA-Statenlid Attiya Gamri vroeg om het onderzoek, omdat zulke praktijken volgens haar in andere provincies voorkomen.
Noord-Holland doet onderzoek naar agressieve loverboys

Eerder bleek uit onderzoek door drie Limburgse jeugdzorginstellingen dat loverboys steeds agressiever te werk gaan. Ze dringen de organisatie binnen, met geweld maar ook door te solliciteren op vakantiebaantjes. ‘Zo proberen ze kwetsbare meisjes te ronselen’, zegt Gamri.

Werken

‘Dat deze pooierboys proberen te solliciteren bij jeugdzorginstellingen, vind ik zo schrikbarend’, vertelt Gamri aan de lokale radiozender. ‘We hebben in onze fractie gezegd: “Dat mag bij ons in Noord-Holland niet gebeuren.” Ik vind dat de zorginstellingen echt alles moeten doen om ervoor te zorgen dat pooierboys niet de kans krijgen binnen of rondom een instelling te werken.’

Hoop

Er zijn nog geen gevallen bekend van loverboys die in een Noord-Hollandse jeugdinstelling zijn binnengedrongen. Onderzoek moet uitwijzen of dat inderdaad zo is. ‘Ik hoop dat uit het onderzoek blijkt dat het hier niet voorkomt. Over twee a drie weken verwacht ik de onderzoeksresultaten. Daar zijn we erg benieuwd naar.’

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: RTV Noord Holland/Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.