Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nominaties Sociaal Werker van het Jaar bekend

De genomineerden voor de Sociaal Werker van het Jaar Award zijn bekend. Deze award is een aanmoediging voor de sociaal werker die op eigen professionele wijze invulling geeft aan welzijn nieuwe stijl en daarmee actief bijdraagt aan de ontwikkeling van de beroepsgroep. De winnaar wordt op 5 oktober tijdens het Welzijnsdebat bekend gemaakt.
Nominaties Sociaal Werker van het Jaar bekend

De Sociaal Werker van het Jaar onderscheidt zich door innovatief vakmanschap en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de zichtbaarheid van de sector. Hij of zij heeft de focus op het in hun kracht zetten van de burgers in een buurt of wijk, veelal burgers in een kwetsbare positie. Daarbij werkt hij/zij samen met anderen, is een verbindende schakel en daarop altijd aanspreekbaar. 

Zorg + Welzijn ontving veel inschrijvingen voor inspirerende collega’s in de sociale sector. De jury heeft vanuit deze inzendingen vijf sociaal werkers genomineerd voor de Award. Hieronder staan hun namen in willekeurige volgorde:

Wil Vugts (Senior Opbouwwerker, Welzijn Eindhoven). Wil is een onmisbare schakel in de wijk Gestel. Door zijn actieve houding en proactieve inzet is hij een spil en van grote waarde in het buurtnetwerk. Wat Wil bijzonder maakt is dat hij op een professionele manier zijn werk op basis van gelijkwaardigheid uitvoert. Hij doet dat door naast de klant of netwerkpartner te gaan staan en krijgt daarmee gemakkelijk vertrouwen en boekt goede resultaten.

Jolanda van Dam (Adviseur, Stichting Welzijn Ouderkerk Nederlek). Jolanda kan met humor mensen adviseren en begeleiden bij hun vraag. Ze is een kei in LSD (luisteren, samenvatten, doorvragen) en spiegelen om de vraag helder te krijgen en cliënten in beweging te krijgen om stappen te zetten. Ze kijkt naar mogelijkheden van mensen – ook buiten de gebruikelijke kaders.

Mayra Paula (Opbouwwerker, Wijkcentrum Ceintuur). Mayra weet alle lagen van de bevolking en bevolkingsgroepen te bereiken en te betrekken bij het zelfde doel: samen voor de buurt. Allemaal vanuit de zelfde visie: in iedereen schuilt een buurtontwikkelingswerker. Haal er uit wat er in zit bij mensen. Door samen te werken bereik je de mooiste dingen.

Angelina van Samson (Jongerenwerker, Stichting Netwerk). Angelina is een opvallende verschijning waar je niet omheen kunt; ze is warm, lief en aardig maar zeer daadkrachtig als het om hulp aan ‘haar bewoners’ van de wijk gaat. Ze is geboren voor hulpverlening en van mening dat mensen die het moeilijk hebben geholpen moeten worden en de aandacht krijgen die ze verdienen. Zij woont in de wijk en is ook altijd in de wijk te vinden. Als jongerenwerker ben je niet alleen tussen 9 en 5 uur aan het werk volgens Angelina.

Clair Benn (Senior Maatschappelijk Werker, DommelRegio). Claire onderscheidt zich met name door haar inzet voor nieuwe innovatieve werkwijzen en de wijze waarop ze deze initieert, deelt en implementeert in gezamenlijkheid met burgers, partners en collega’s.

Zij maken kans op een cheque en een zomerschool van het Oranje Fonds naar keuze. Woensdag 5 oktober maakt Marijke Vos, voorzitter MOgroep W&MD en voorzitter van de jury de winnaar bekend tijdens het Welzijnsdebat in Utrecht.

De verkiezing is een initiatief van Zorg + Welzijn en wordt mede mogelijk gemaakt door FCB, MOgroep, Abvakabo FNV en CNV Publieke Zaak.

Tijdens het Welzijnsdebat op 14 oktober 2010 werd Lies Leen (foto) uitgeroepen tot Zorg + Welzijn Professional van het Jaar. De jury prees Lies om haar positieve inzet, vernieuwende ideeën en haar betrokkenheid. ‘Sommige ouders bellen me op zondag om roti te komen eten. Ik zeg nooit nee.’ Lies houdt zich bezig met talentontwikkeling en preventiewerk in de Amsterdamse Pijp. Als talentmakelaar jeugd slaat ze een brug tussen school, ouders en kinderen. Ze is ook betrokken bij de Toekomstschool, waarbij kwetsbare kinderen uit groep zes, zeven en acht gedurende vijftien weken op zoek gaan naar hun talenten en beroepsinteresse.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: Foto: Claudia Kamergorodski

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.