Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nog steeds onnodige minutenregistratie

Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (VWS) heeft per direct een meldpunt minutenregistratie ingesteld. Van Zanten wil weten wie nog minutenregistratie voorschrijft en waarom dat gebeurt, want van haar hoeft het niet. Vanaf vandaag kunnen zorgmedewerkers hun klachten over minutenregistratie melden.
Nog steeds onnodige minutenregistratie

Bij het ministerie van VWS zijn in het kader van het Experiment Regelarme Instellingen tientallen klachten binnen gekomen over zogeheten minutenregistratie. Dat terwijl deze registratie niet hoeft. ‘Het is een hardnekkig misverstand dat de overheid dit voorschrijft. Daarom wil ik weten waarom sommige medewerkers nog steeds geconfronteerd worden met de registratie’, aldus van Zanten.

Regelvrij
Per februari van dit jaar is de staatssecretaris het Experiment Regelarme Instellingen gestart. Het experiment bestaat uit 28 instellingen die in meer of mindere mate regelarm gaan werken. Zij hebben zelf voorstellen gedaan voor deze experimenten. Twee instellingen beginnen helemaal zonder regels. Zij gaan regelvrij werken.

Oerwoud
Van Zanten gaat veel regels in de zorg overboord zetten. ‘Ik wil snoeien in het oerwoud van regels. De mensen die de regels maken en de mensen in de zorg zijn elkaar ergens kwijtgeraakt. Mijn doel is een cliënt die tevreden is en een medewerker die z’n werk zo kan doen dat hij er trots op is. Ik weet dat overbodig papierwerk een grote frustratie is’, aldus Van Zanten.

Minutenregistratie melden kan via dit mailadres: meldpunt-minutenregistratie@minvws.nl

Bron: VWS/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.