Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe ronde Appeltjes van Oranje gestart

De voordracht voor de verkiezing van de Appeltjes van Oranje 2009 is van start gegaan. Tot 25 september kunnen initiatieven die zich inzetten voor structurele ontmoetingen tussen verschilende groepen in de samenleving worden voorgedragen bij het Oranje Fonds.
Nieuwe ronde Appeltjes van Oranje gestart

De Appeltjes van Oranje worden jaarlijks uitgereikt aan bijzondere projecten die zich inzetten voor een leefbare samenleving en verbetering van de maatschappelijke samenhang tussen verschillende groepen. Deze initiatieven vervullen een brugfunctie tussen bijvoorbeeld verschillende culturen, seksen, klassen en generaties, maar ook tussen mensen mét en zonder (verstandelijke) beperking.

Voorrondes
Eind oktober zijn er vijf regionale voorrondes. Zo maken initiatieven uit elke provincie kans om genomineerd te worden voor een Appeltje van Oranje. Tien geselecteerde projecten per regiopersenteren zich aan de andere geselecteerden en het Oranje Fonds. Na iedere voorronde worden twee initiatieven genomineerd. Uit de tien genomineerden worden uiteindelijk drie winnaars gekozen door een speciale commissie van het Oranje Fonds-bestuur.

Uitreiking
Uit onderzoek naar winnaars van voorgaande jaren blijkt dat een Appeltje van Oranje niet alleen erkenning geeft, maar ook zorgt voor eenvoudiger subsidiestromen en meer deelnemers of vrijwilligers.

Deelnemers
Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds: ‘Ieder jaar melden zich weer meer initiatieven aan die meedingen naar een Appeltje van Oranje. We zien vele, bijzondere projecten die ontmoeting tussen groepen mensen stimuleren. Het is verheugend om te merken dat een Appeltje van Oranje de initiatieven zo versterkt zowel naar binnen als naar buiten toe. Het is een signaal voor elk initiatief om zich aan te melden.’

Prijs
De Appeltjes worden volgend jaar voor de zevende keer door prinses Máxima uitgereikt. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje in de vorm van een appeltje van oranje, ontworpen en vervaardigd door koningin Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Voordracht
Voordrachten kunnen tot 25 september bij het Oranje Fonds worden ingediend.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.